Reklam eller brodyr på produkter

Profilreklam är all reklam där du visar upp dig genom tryck eller brodyr på olika typer av produkter. Produkterna behöver inte vara direkt relaterade till din verksamhet utan kan vara saker av lägre värde som du ger bort till dina anställda och kunder eller presumtiva kunder, med det direkta syftet att de ska få upp ögonen för dig och gärna regelbundna påminnelser varje gång de ser din produkt.

Profilreklam handlar om att visa upp din grafiska profil, specifikt din logotyp. Det kan förstås också handla om att visa upp ett av dina varumärken.

Profilkläder som uniform

Profilkläderna är kanske det första du kommer att tänka på när du hör ordet profilreklam. Profilkläder är en mycket vanlig form av profilreklam och kan vara bra giveaways till rätt personer, om du har budgeten för det.

Vanligare ändå är kanske att ge profilkläder till personalen. Det kan handla om jackor, väskor, paraplyer och annat som i huvudsak används utanför arbetsplatsen. Du gör dina anställda till vandrande reklampelare helt enkelt.

Profilkläder kan också användas som arbetskläder och vara en typ av uniform. Detta är vanligt i butiker, men även hantverkare har ofta profilkläder i form av arbetskläder med tryck, som då tjänar dubbla syften.

Profilreklam i andra sammanhang

Profilreklam är inte bara kläder utan kan vara vad som helst som går att trycka eller brodera på. Profilprodukter finns i alla prisklasser och för alla sammanhang.

Vanligaste profilreklamen är förmodligen pennor med tryck. Pennor förekommer i många sammanhang och tenderar att ofta byta ägare och cirkulera. På så sätt är pennor ett bra sätt att sprida ditt varumärke och ditt budskap. Det dyker upp överallt, med tiden.

Andra, lite mer påkostade former av profilreklam är vattenflaskor, kaffemuggar och tygpåsar som alla är vardagsföremål. De används ofta och dyker gärna upp i sammanhang där de syns, till exempel på arbetsplatsen, gymmet eller ute på stan.